Feladatok rendszerezett számontartása

Régóta gondolkodom rajta, hogy a kocsmafalakon felvetődő, fontos, de hamar nem megoldható feladatokat fel kellene venni egy listára, ahol számon lehetne őket tartani, a megoldásukat koordinálni.

A mostani gyakorlat szerint, ha felvetődik egy javaslat (pl. a javaslatok kocsmafalon) vagy egy probléma, hiba (pl. a műszaki kocsmafalon), ami túl nagy feladat ahhoz, hogy meg lehessen oldani, vagy senki sincs, aki meg tudja vagy akarja csinálni, de többen úgy gondolják, hogy fontos, akkor kap egy {{függőben}} sablont. Ez így marad pár évig, míg valaki más meg nem unja a végtelen hosszúra nyúló és nem archiválódó lapot, és leszedi a sablont. Ezzel az egész megy az archívumba, és mindenki elfelejti.

Ennél jobb megoldásnak tűnik, hogy az ilyen problémák felkerüljenek egy külön helyre, ahol számon lehet őket tartani és a megoldásukat követni, és a kocsmafalon csak ezeknek a linkje marad meg. Erre a mi esetünkben szerintem a Phabricator a legjobb eszköz. (Tudom, hogy pl. Tgr is így tartja számon azokat a feladatokat, amikkel foglalkozik, és más közösségek, sőt, chapterek is használják erre a Phabricatort.)

Kérdésem, hogy mi kellene ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk? Szívesen segítek a megvalósításában, csak az eleje nehéz: hogyan kell egy ilyen táblát létrehozni, hogyan kell oda egy feladatok felvenni, rendszerezni stb.?

Lásd T91286.

1 Like