Viselkedési szabályok

A Discuss-Space egy olyan kommunikációs fórum, melynek célja a résztvevők közötti barátságos és segítőkész kommunikáció fenntartása. Ez biztosítja azt, hogy a résztvevők jól érezzék magukat itt. Ez nem jelenti, hogy például nem lehet kritikát megfogalmazni, de ez is csak barátságos és konstruktív hangulatban kívánatos. Alapvető kérés, hogy a máshol (pl. Wikipédián) fennálló konfliktusokat és személyes ellentéteket ne hozzátok át erre a felületre.

A fentiek fenntartása érdekében a platform moderált. Amennyiben úgy érzitek, hogy valamelyik hozzászólás nem felel meg a fentieknek, van lehetőség arra, hogy ezt jelezzétek a hozzászólások alatt (és a három pont mögött) található zászlócskára kattintva. Reméljük, hogy nem kell sokat használni!

Bővebben a fentiekről itt tudtok olvasni (egyelőre angolul):

2 Likes

Ki moderálja, és hogyan?

  1. Ideális esetben a közreműködők egymást. :slight_smile:
  2. Ez megtehető nem nyilvános formában is úgy, hogy a három pont mögött található zászlócskára kattintasz, és megírod az illetőnek, hogy mi a problémád a hozzászólásával.
  3. Kéred az oldal moderátorainak a közreműködését úgy, hogy a három pont mögött található zászlócskára kattintasz, és ott kiválasztod, hogy a moderátoroknak szeretnéd jelenteni a hozzászólást (kiválasztva, hogy mi a probléma vele).
  4. Közvetlenül is írhatsz privát üzenetet az oldal valamelyik moderátorának.

Az oldal aktuális moderátorainak listáját itt találod:
https://discuss-space.wmflabs.org/g/moderators

A tervek szerint az oldalnak fokozatosan egyre több moderátora lesz, akik azok közül kerülnek ki, akik törzstaggá válnak (ez a hirtelen fordításom, angolul „Regular”, az egyértelműség kedvéért 3. bizalmi szint / Trust Level 3, lásd részletesen itt). Úgy tudom, hogy néhány napon belül lesz egy magyar nyelvű moderátor is, de ez egyelőre csak spekuláció.