Viselkedési szabályok

A Discuss-Space egy olyan kommunikációs fórum, melynek célja a résztvevők közötti barátságos és segítőkész kommunikáció fenntartása. Ez biztosítja azt, hogy a résztvevők jól érezzék magukat itt. Ez nem jelenti, hogy például nem lehet kritikát megfogalmazni, de ez is csak barátságos és konstruktív hangulatban kívánatos. Alapvető kérés, hogy a máshol (pl. Wikipédián) fennálló konfliktusokat és személyes ellentéteket ne hozzátok át erre a felületre.

A fentiek fenntartása érdekében a platform moderált. Amennyiben úgy érzitek, hogy valamelyik hozzászólás nem felel meg a fentieknek, van lehetőség arra, hogy ezt jelezzétek a hozzászólások alatt (és a három pont mögött) található zászlócskára kattintva. Reméljük, hogy nem kell sokat használni!

Bővebben a fentiekről itt tudtok olvasni (egyelőre angolul):

2 Likes

Ki moderálja, és hogyan?

  1. Ideális esetben a közreműködők egymást. :slight_smile:
  2. Ez megtehető nem nyilvános formában is úgy, hogy a három pont mögött található zászlócskára kattintasz, és megírod az illetőnek, hogy mi a problémád a hozzászólásával.
  3. Kéred az oldal moderátorainak a közreműködését úgy, hogy a három pont mögött található zászlócskára kattintasz, és ott kiválasztod, hogy a moderátoroknak szeretnéd jelenteni a hozzászólást (kiválasztva, hogy mi a probléma vele).
  4. Közvetlenül is írhatsz privát üzenetet az oldal valamelyik moderátorának.

Az oldal aktuális moderátorainak listáját itt találod:
https://discuss-space.wmflabs.org/g/moderators

A tervek szerint az oldalnak fokozatosan egyre több moderátora lesz, akik azok közül kerülnek ki, akik törzstaggá válnak (ez a hirtelen fordításom, angolul „Regular”, az egyértelműség kedvéért 3. bizalmi szint / Trust Level 3, lásd részletesen itt). Úgy tudom, hogy néhány napon belül lesz egy magyar nyelvű moderátor is, de ez egyelőre csak spekuláció.

Gondolom azért az kívánatos lenne, hogy mielőbb legyen magyar nyelven értő moderátor. Nehezen tudom elképzelni, hogy a nyelvet nem értve hozzanak döntéseket.

Üdv a fórumban, @Pallerti! :slight_smile:

Nyilván az lenne a kívánatos, de tudtommal eddig egyszer fordult elő, hogy használni kellett a moderálási eszközöket, és ez pont nem egy angol nyelvű bejegyzés volt, mégis megoldódott a probléma egy egyszerű figyelmeztetéssel.

Jelenleg (még) inkább a magyar hozzászólások hiánya (vagy kis száma) a probléma, mint azok stílusa. Reméljük, nem csak e kettő közül lehet választani ;)

1 Like